parallax background
 

Το προσωπικό

 
 
16 Εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 13 ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. (5 Σερβιτόροι, 4 Μπαρίστες, 2 Παρασκευαστές, 2 Γενικών Καθηκόντων, 1 Γραμματέας, 1 Διευθύντρια Καταστήματος και 1 Υπεύθυνος Προσωπικού).
Σε τακτά χρονικά διαστήματα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διάφοροι εθελοντές φοιτητές και ειδικευόμενοι, αλλά και επαγγελματίες, καλλιτέχνες και επιστήμονες που παρέχουν σεμινάρια και μαθήματα ή οργανώνουν εκδηλώσεις πάσης φύσεως
 

Δαμιανός


Ο Δαμιανός εργάζεται στο σέρβις. Είναι η ψυχή και το χαμόγελο του Μύρτιλλου.
Το Μύρτιλλο για μένα είναι ένας χώρος που τον νοιώθω δικό μου. Μου αρέσει για πολλούς λόγους και πιο πολύ γιατί μου δίνει την ευκαιρία να εκφράζω την κοινωνικότητα μου.

Σοφία


Η Σοφία είναι μαζί μας από το Νοέμβριο του 2013. Εργάζεται στη γραμματεία και τις δημόσιες σχέσεις. Έχει κάνει πολλές δημόσιες παρουσιάσεις του Μύρτιλλου σε συνέδρια, εταιρίες και εκδηλώσεις.
Χρωστάω πολλά στο Μύρτιλλο. Μέσα από αυτό το μαγαζί αναπτύχθηκαν οι κοινωνικές και επικοινωνιακές μου δεξιότητες.

Μιχάλης


Ο Μιχάλης είναι η ψυχή του σέρβις. Ένας αεικίνητος και ακούραστος εργάτης του Μύρτιλλου από το 2014.
Μ' αρέσει πάνω από όλα η δουλειά και να είμαι με κόσμο. Όταν έχει πολύ πελατεία και γυρίζω σπίτι μου εξαντλημένος, νιώθω όμορφα γιατί είχα μια γεμάτη και δημιουργική μέρα.

Μάγδα


Η Μάγδα είναι η αρχόντισσα της κουζίνας μας. Φτιάχνει το καλύτερο κέικ με τα χεράκια της.
Είχα έρθει μέσω ενός προγράμματος του ΟΑΕΔ το 2016 και τελικά, εκεί που νόμιζα ότι θα μου πούνε φεύγεις, με κρατήσανε. Δεν το είχα ξανακάνει ποτέ και δεν είχα καμιά ιδέα ούτε από σέρβις ούτε από κουζίνα. Ότι έμαθα το χρωστάω στους συναδέλφους και στους εκπαιδευτές μου. Το Μύρτιλλο για μένα σημαίνει πολλά. Σημαίνει αγάπη για τη δουλειά και αγάπη για τον άνθρωπο.

Άρης


Ο Άρης είναι μαζί μας από την αρχή. Ένας ουσιαστικά ευγενικός άνθρωπος, πάντα έτοιμος να καλοδεχθεί τους πελάτες μας και να βοηθήσει όπου χρειαστεί.
Το Μύρτιλλο το νιώθω σαν σπίτι μου

Νατάσα


Η Νατάσα είναι βοηθός σέρβις. Έχει το πιο ζεστό χαμόγελο.
Το Μύρτιλλο για μένα είναι χαρά, φιλία και προσφορά. Χαίρομαι που είμαι ικανή και νιώθω αποδεκτή. Μέσα από τη δουλειά έχω δημιουργήσει σημαντικές φιλίες και ο κόσμος και τα παιδιά με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα. ΝΑΤΑΣΑ. Οι πελάτες μου προσφέρουν διαρκώς θετικά σχόλια. Αγαπάω τη δουλειά μου αλλά περισσότερο που συναναστρέφομαι με παιδιά και τους δείχνω την αγάπη μου.

Γιώργος


Ο Γιώργος είναι μπαρίστας. Είναι πάντα ευγενικός και εξυπηρετικός με τους πελάτες μας.
Το Μύρτιλλο για μένα και για όλους εμάς που εργαζόμαστε εδώ είναι πολύ σημαντικό. Πάνω από όλα σημαίνει εργασία χωρίς εμπόδια.

Κωνσταντίνος


Ο Κωνσταντίνος είναι σερβιτόρος. Δουλεύει στο Μύρτιλλο από το 2014.
Το Μύρτιλλο για μένα σημαίνει ότι έχω βρει δουλειά και ότι έχω μάθει πως είναι ο έξω κόσμος.

Αιμιλία


Η Αιμιλία είναι μαζί μας από το 2013, από το νέο Ηράκλειο. Είναι η ανεξάντλητη πηγή της παραγωγής στη κουζίνα μας.
Το Μύρτιλλο για μένα είναι μια ενδιαφέρουσα δουλειά. Περνάει η ώρα μου ευχάριστα και μαθαίνω καινούργια πράγματα που δεν τα ήξερα.

Κώστας


Ο Κώστας είναι μπαρίστας. Είναι από τους παλιούς στο μαγαζί. Μας έχει στηρίξει στα καλά και στα δύσκολα.
Εγώ δεν είχα εμπειρία πριν έρθω εδώ. Εδώ έμαθα τη δουλειά και ότι έχω μάθει από το Μύρτιλλο το ανταποδίδω κάθε μέρα. Το Μύρτιλλο μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω ότι μπορώ. Είμαστε κανονικοί άνθρωποι, ούτε πάνω ούτε κάτω, είμαστε ίσοι με όλους.

Ιόνη


Η Ιόνη είναι εκπαιδευόμενη γενικών καθηκόντων.
Χαίρομαι όταν έρχομαι στο Μύρτιλλο και έχω κάτι να κάνω μέσα στη μέρα μου. Έχω κάνει φίλους και νιώθω παραγωγική.

Βασίλης


Ο Βασίλης εργάζεται στο σέρβις. Είναι πάντα ευγενικός και πρόθυμος.
Το Μύρτιλλο για μένα σημαίνει πολλά ευχάριστα πράγματα. Σημαίνει αγάπη και ενότητα. Σημαίνει μια μικρή φιλική κοινότητα.

Ελένη


Η Ελένη Πλότσα είναι barista.

Στέλιος


Ο Στέλιος Πελασγός ψυχολόγος - ψυχοπαιδαγωγός των εργαζομένων του Μύρτιλλου.

Θωμάς


Ο Θωμάς Αυλακιώτης είναι μάγειρας στο Myrtillo.

Σταμάτης


Ο Σταμάτης είναι ο υπεύθυνος καταστήματος.

Βάσω


Η Βάσω ήταν από το 2015 το κορίτσι του σέρβις μας. Έβγαζε δουλειά γρήγορα και αποτελεσματικά. Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή το Μάιο του 2022.
Το Μύρτιλλο είναι για μένα ένας χαρούμενος χώρος. Μου ανοίγει δρόμους για δουλειά και φιλίες. Το Μύρτιλλο για μένα είναι αγάπη και χαρά.