ΜYRTILLO HOME (ΣΥΔ)
To Myrtillo εκπληρώνοντας και πάλι το σκοπό του για την κοινωνική ένταξη των ανθρώπων με αναπηρία, κάνει ένα ακόμα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Aπό την 1η Ιουνίου 2021, ξεκίνησε την πιλοτική λειτουργία μιας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΣΥΔ, του MYRTILLO HOME!

Η ΣΥΔ Myrtillo θα προσφέρει σε τέσσερα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία της μετάβασης σε μια, όσο γίνεται για τον καθένα, αυτόνομη διαβίωση μέσα σε ένα συμπεριληπτικό και ασφαλές περιβάλλον. Αυτή η μετάβαση αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στη ζωή ενός ατόμου, καθώς του δίδεται η ευκαιρία να διαμορφώσει ο ίδιος τον τρόπο ζωής του.

Το Myrtillo Home ανοίγει το δρόμο σε πιο ευέλικτες μορφές υποστήριξης των ΑΜΕΑ, καθώς τους παρέχει ένα εύρος προσωπικών επιλογών και πραγματική αίσθηση αυτονομίας στη διαχείριση των πρακτικών θεμάτων του καθημέραν βίου και στο σχεδιασμό ωφέλιμων στόχων για τη ζωή τους. Όπως και στο Myrtillo Café, έτσι και στο Myrtillo Home, ο στόχος μας είναι με το σωστό σχεδιασμό να προαχθεί η ποιότητα ζωής των ενοίκων στο συναισθηματικό, το υλικό, το πνευματικό και το κοινωνικό πεδίο.

Προσωπικό του Myrtillo Ηome:
Άννα Πίγκου, Ψυχίατρος, Ψυχαναλύτρια (Διευθύντρια ΣΥΔ)
Άννα Κεντικελένη, Ψυχοπαιδαγωγός Μ.Α. (Συντονίστρια ΣΥΔ)
Μαρίνα Αντωνίου, Κοινωνιολόγος, συστημική Ψυχοθεραπεύτρια (Φροντίστρια ΣΥΔ).

Διεπιστημονική Επιτροπή:
Άννα Πίγκου, Ψυχίατρος Ψυχαναλύτρια
Παυλίνα Παραδομενάκη, Φιλόλογος, Παιδαγωγός
Μάχη Λερίδου, ΠΕ Κοινωνική Λειτουργός

Συνεργάτες:
Γεωργία Σταθακάρου, Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια.
Λογιστικό Γραφείο Ιωάννη Λαγού και Γεωργία Δημοπούλου, Σύμβουλος.

Εποπτεύουσα Αρχή:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοιν. Σ. Επ. Μyrtillo, με Υπεύθυνο Πράξης τον ταμία ΔΣ, Γεώργιο Αποστολίδη.
parallax background