parallax background
 

Μοναδική Καινοτομία

 

 
Μέσα στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του Μύρτιλλου αναπτύχθηκε σιγά σιγά η ιδέα της ιδρύτριάς του, Γεωργίας Βαμβουνάκη - Raffan, περί ενός 'αυτοδύναμου εργασιακού χώρου, όπου όλοι οι εργαζόμενοι (εκ των οποίων το 90% ανήκει στις ευπαθείς ομάδες), είναι συνιδιοκτήτες και συνδιαχειριστές της επιχείρησης, συλλειτουργοί και συνυπεύθυνοι για τη βιωσιμότητά της. Αν και την ιδέα - αφορμή για την ίδρυση του Μύρτιλλου στην Αθήνα την έδωσε ένα ανάλογο καφέ στη Σκωτία (The Engine Shed, Edinburgh), η πρωτοτυπία του Μύρτιλλου έγκειται στο γεγονός ότι ποτέ δε βασίστηκε σε επιδοτήσεις ή χρηματοδοτήσεις, αλλά κινήθηκε και συνεχίζει να κινείται σαν μια αυτοσυντηρούμενη επιχείρηση, που βασίζεται αποκλειστικά στα έσοδα από την καθημερινή λειτουργία της. Για το λόγο αυτό έχει βραβευθεί δύο φορές, το 2014 και το 2018. Σκοπός της είναι, με την κατάλληλη εκπαίδευση, όλοι οι εργαζόμενοι να είναι σε θέση να αποκτήσουν μια τέτοια γνώση, ώστε σε σταθερά χρονικά διαστήματα:

α. Να ελέγχουν και να αξιολογούν πρώτ' απ' όλα τον εαυτό τους και την ατομική τους πρόοδο.
β. Να παρακολουθούν και να αξιολογούν την πρόοδο των συνεργατών τους, σεβόμενοι και τις ιεραρχίες της επιχείρησης.
γ. Να αναλαμβάνουν την ευθύνη της κάλυψης των ζημιών που τυχόν προκύπτουν.
δ. Να καταθέτουν τις απόψεις τους στη Δ.Ε και στη Γενική Συνέλευση της Κοινωνικής Επιχείρησης και να μετέχουν στην υλοποίησή τους.
ε. Να μην συμπεριφέρονται σαν απρόσωποι υπάλληλοι, αλλά να έχουν μέριμνα για την επιχείρησή τους και να επιτελούν έργο 'Δημιουργού' με μεράκι και τέχνη.
στ. Να αποκτήσουν την κατάλληλη ενσυναίσθηση σε σχέση με τον κοινωνικό σκοπό του Μύρτιλλου, όπου η επιχείρηση, παραδίδεται μεν στους τωρινούς εργαζομένους της, αλλά ταυτόχρονα ανήκει και σε αυτούς που θα έρθουν στο μέλλον, για να παραλάβουν το έργο και να το συνεχίσουν αναπλάθοντάς το δημιουργικά.